Buitenzonwering, voor terras of aan de gevel

De juiste zonwering

Buitenzonwering, voor terras of aan de gevel

Knikarmschermen

Heeft u een terras die in de zomermaanden vol in de zon zit? Dan is een knikarmscherm een goede oplossing. Deze schermen geven veel schaduw en bieden veel bescherming tegen de zon. Daarnaast heeft dit soort een stevige draagconstructie door de armen aan de onderzijde, die naar buiten knikken als het uitgedraaid wordt. Daarnaast zijn er tal val mogelijkheden bij dit type zonnescherm. Enkele opties op een rij:

 • Een systeem met een open, half gesloten, of volledig gesloten casette
 • Tot 3 meter uitval, en 10 meter breed verkrijgbaar
 • Casette in verschillende kleuren leverbaar
 • Zeer uitgebreide, exclusieve doekcollectie

Buitenzonwering, voor terras of aan de gevel

Uitvalschermen

Een uitvalscherm is een ideale aanwinst op de begane grond, maar ook ideaal voor op de eerste of tweede verdieping. Deze schermen zijn uiteraard windvast en bijzonder decoratief door de grote keuze aan doekkleur. Met een uitvalscherm kunt u ook binnenshuis genieten van zonnig weer. Deze zonwering met variabele uitvalshoek zorgt niet alleen voor een verfraaiing van uw woning, maar schept vooral binnen een aangenaam klimaat.
U kunt een keuze maken uit verschillende typen uitvalschermen, armen en overige opties.

 • Een systeem met een open, half gesloten, of volledig gesloten casette
 • Een uitval van 1,00 - 1,15 en 1,30 en breedte 5,50 meter verkrijgbaar. Dit is per type verschillend.
 • Casette in verschillende kleuren leverbaar
 • Bediening kan handmatig, elektrisch of met handzender
Buitenzonwering, voor terras of aan de gevel

Screens

Dit type zonwering zorgt ervoor dat overdag zicht naar buiten toe behouden blijft zonder inkijk naar binnen toe. Screens worden met name toegepast in situaties waar andere zonweringsystemen niet toepasbaar of daar waar bewoners vaak afwezig zijn. Dit vanwege de grote windvastheid van deze zonwering. Naast de traditionele screens in de verschillende kastgroottes zijn er tegenwoordig ook de zogenaamde ZIP-screens, welke zich onderscheiden van de normale screens doordat het screendoek zich door een ingenieus systeem vast tussen de geleiders beweegt en er dus geen ruimte meer is tussen doek en geleiders.

 • Leverbaar in de breedtes van 60 cm t/m 340 cm, en in hoogtes van 30 t/m 340 cm. Eventueel kunnen deze screens nog breder geleverd worden door middel van de koppelmethode.
 • Het doek is geweven uit glasvezel en daarom oersterk, vochtbestendig, rot- en schimmelvrij, vet- en vuilafstotend en bestand tegen weersinvloeden. Keuze uit meer dan 40 doekkleuren
 • Bediening kan handmatig, elektrisch met schakelaar of handbediening
Buitenzonwering, voor terras of aan de gevel

Markiezen

De meest fraaie zonwering is de markies. Ongevoelig voor zijdelingse zoninval en door de verschillende modellen en kleuren geheel in eigen stijl uit te voeren. Behalve dat een markies een verfraaiing is voor een klassieke gevel, kan ook op een moderne gevel de markies voor een verassend effect zorgen. Markiezen kunnen worden uitgevoerd in zowel vurenhout, hardhout of aluminium. Bij houten frames is de houtmaat 18 x 56 mm en bij aluminium frames is de profielmaat 15 x 55 mm. Aluminium markiezen zijn nagenoeg onderhoudsvrij maar hebben een minder nostalgische uitstraling dan houten markiezen. Ook hout en aluminium kunnen gecombineerd worden; bijvoorbeeld een aluminium frame en een hardhouten omkasting.

 • Leverbaar in de breedtes van 1,00 t/m 150 cm en een uitval van 80 t/m 150 cm
 • De standaardkleuren in de houten markiezen zijn RAL 9001, RAL 9010, RAL 1015 en RAL 6009
 • De standaardkleuren in de aluminium markiezen zijn zilver geanodiseerd en RAL 9001
Buitenzonwering, voor terras of aan de gevel

Rolluiken

Een rolluik is de meest veelzijdige zonwering die er bestaat. Doordat er een pantser van geïsoleerde lamellen vanuit de kast voor het venster zakt ontstaat er een stilstaande luchtlaag tussen het rolluik en het raam. Dit zorgt voor een uitstekende koude-, warmte-, licht-, en geluidsisolatie. Daarnaast zijn rolluiken inkijk- en inbraakwerend. Altijd maatwerk, en in vele kleuren- en bedieningsvarianten leverbaar.

 • Breedtes van 60 t/m 380 cm (type Jumbo ook t/m 450cm) en hoogte van 100 t/m 300 cm (type Jumbo t/m 350cm)
 • Bediening kan handmatig, elektrisch met schakelaar of met handzender
 • Regen, hagel, wind, zonlicht en luchtvervuiling zullen op de rolluiken geen invloed hebben.
Buitenzonwering, voor terras of aan de gevel

Terrasoverkapping

Het Fiësta verandadak wordt standaard uitgevoerd in een dakconstructie gebaseerd op platen van polycarbonaat. Naast deze polycarbonaatplaten is het dak ook uitvoerbaar met 44.2 glasplaten. De polycarbonaatplaten worden standaard in heldere of opaal uitvoering geleverd. De Fiësta kent een variabele hellingshoek waardoor er bijna geen situaties voorkomen waarin de Fiësta niet geplaatst kan worden. Optioneel met funderingspoeren, zonwerende platen en LED-verlichting leverbaar

 • Breedtes van 200 t/m 700 cm en uitval van 150 t/m 400 cm verkrijgbaar
 • Het verandadak Fiësta wordt uitgevoerd met exclusieve spuitgiet aluminium zijkappen aan zowel muur als gootzijde met verzonken RVS schroefbevestiging.
 • Standaard uitgevoerd in RAL 9001
Buitenzonwering, voor terras of aan de gevel

Veranda zonwering

Op warme en zonnige dagen kan de temperatuur op een terras of in een serre behoorlijk oplopen. Natuurlijk bestaan er voor situaties waarbij er niet met een gewoon knikarmscherm gewerkt kan worden ook zonweringsoplossingen. Voor de serrezonwering is er de Serrano die functionaliteit met schoonheid combineert. Voor de pergolazonwering, waarbij een zeer windvast en stabiel systeem gewenst is waarbij ook nog eens grote breedtes met grote uitvallen gecombineerd moeten worden, is er de Madeira. Voor beide systemen geldt dat het doek zich tussen of over twee geleiders beweegt en dat ze uitsluitend elektrisch bedienbaar zijn.

 • Breedtes van 200 t/m 1000 cm en uitval van 150 t/m 450 cm verkrijgbaar. Per type is dit verschillend.
 • Uitsluitend elektrisch met schakelaar of handzender bedienbaar
 • Geheel gesloten casette

Meer informatie over onze zonwering?

Neem vrijblijvend contact met ons op