Muggen verjagen

Muggen verjagen

Muggen verjagen

Niet veel mensen worden er spontaan bang van, maar hij is wel een partij vervelend. Maakt ook geluiden waar we wakker van liggen in de nacht en zijn komst is nooit gewenst: de mug is maar een vervelend beest. Muggen verjagen is iets waar veel mensen naar zoeken in voornamelijk het voorjaar en de zomerperiode. In dit artikel nemen we je mee in het bestrijden van de mug.

Met de tips in dit artikel maak jij jouw huis en achtertuin helemaal klaar voor het komende seizoen. Ook tijdens de seizoenen zullen deze tips helpen en je een betere nachtrust bezorgen.

Waarom muggen verjagen?

Het verschilt erg per persoon. De een wordt lek gestoken, de ander heeft nergens last van. Maar wie gestoken wordt door een mug is de volgende dag geheid aan het krabben. Alleen daarom al wil je muggen verjagen. Ook merkt ons lichaam, zelfs wanneer we slapen, vreemde geluiden op. Wanneer iets een gevaar vormt worden we daar wakker van. Je lichaam kan het geluid van een mug als ‘gevaar’ bestempelen waardoor je wakker wordt. Net uit je lekkere slaap en dan op zoek moeten naar een vliegend beest, dat is meestal geen groot succes.

De lampen aan of uit?
Om je maar spreekwoordelijk uit je droom te halen, die mug doet dat dus letterlijk, maar de lampen uit laten heeft geen enkele zin. Muggen verjagen doen we met andere oplossingen. Hij slaapt overdag en komt ’s nachts tot leven, dat is de reden dat er ’s avonds meer muggen voorkomen. Niet omdat het licht in sommige kamers aan blijft staan.

De mug kan op een afstand van 20 meter al je lichaamswarmte opmerken en weet je vervolgens zonder enige problemen op te sporen. Ook in het donker.

Muggen verjagen

De ventilator
De mug moet het hebben van zijn reukvermogen. Hij ruikt waar jij ligt, maar wat als die geur steeds wordt verplaatst? Dan kan hij je niet goed vinden. Daarom kan een ventilator uitkomst bieden. De lichaamsgeuren gaan van links naar rechts en de mug weer niet waar hij heen moet. Ook is hij niet sterk genoeg om door de sterke luchtstroom te vliegen. De kans dat hij je bereikt is daardoor ook kleiner.

Een tafelventilator of torenventilator zijn uitermate geschikt om muggen te verjagen.

Vliegenmepper
Is het hem toch gelukt om in de buurt te komen? Tijd voor grover geschut. De welbekende vliegenmepper komt goed van pas. De werking hoeven we je vast niet uit te leggen, alleen zorgen dat je goed mikt!

Stilstaand water raden we af
Muggen planten zich voort in de buurt van stilstaand water. In het water worden de eitjes gelegd waarna er nieuwe muggen ontstaan. Dat is ook de reden dat men op vakantie, wanneer de camping aan het water ligt, veel last kan hebben van muggen. Voorkom op alle denkbare plekken dat water stil komt te staan. De dakgoot, versieringen in de tuin die water opvangen en ga zo maar door. Maak ze leeg en zorg ervoor dat ze leeg blijven. Een kleine hoeveelheid is al genoeg om eitjes in te leggen. Het is zonde om een waterton/regenton te legen, plaats hier voor de zekerheid een deksel op.

Muggenlamp
Een van de beste oplossingen om muggen te verjagen en bestrijden is het gebruiken van een muggenlamp. Je stopt de muggenlamp in het stopcontact en de uv-straling doet vervolgens de rest. Handig en geruststellend!

Wij helpen!

We begrijpen dat jij snel die muggen wil verjagen en dat je wat aan dit artikel hebt gehad. Maar het plaatsen van horren is niet voor iedereen weggelegd. Een beperking, ouderdom of het niet aandurven. Wat de reden ook is, Klus & Bouwmarkt Dieverbrug helpt u er graag mee!