Groene aanslag verwijderen

Groene aanslag verwijderen

Hoe kan ik de groene aanslag van mijn tuintegels verwijderen?

Groene aanslag op je tuintegels is bijna niet te voorkomen. Maar in het voorjaar wil je natuurlijk wel van die vervelende groene aanslag af. Wij vertellen je waar de groene aanslag vandaan komt en geven je praktische tips om de groene aanslag te verwijderen.

Waar komt de groene aanslag vandaan?

De groene aanslag bestaat uit mossen en algen. Hoe meer water er in je tuin blijft stilstaan, hoe hoger de kans op groene aanslag in je tuin. Mossen en algen houden van natte, donkere plekjes. Vooral in de koudere maanden, als er veel regen valt en op plaatsen waar weinig zon komt, wordt de groene aanslag zichtbaar in je tuin. En omdat tegels vaak een langere periode achter elkaar vochtig blijft, krijgt de groene aanslag veel kans om te groeien.

Tips om groene aanslag te verwijderen


1. Met de hogedrukreiniger
Met een hogedrukreiniger kun je ook prima de groene aanslag van je tuintegels verwijderen. Je hebt hiernaast geen huishoudmiddelen nodig. Houd er bij het werken met een hogedrukreiniger wel rekening mee dat je het voegzand uit de voegen van je tegels kunt spuiten en je tegels eventueel ook ruwer en poreuzer kunt maken.

2. Professionele groene aanslag reiniger
Naast de huis, tuin en keukenproducten is er ook professionele groene aanslag reiniger verkrijgbaar. Bij dit soort producten is het belangrijk dat de ondergrond zoveel mogelijk schoon is, zodat de reiniger goed kan inwerken. Lees voor gebruik altijd goed de gebruiksaanwijzing door.
Bij Hubo verkopen we de groene aanslag reiniger van HG. Het voordeel van deze producten is dat ze kant-en-klaar zijn én biologisch afbreekbaar. Je hoeft je tuintegels alleen maar in te spuiten. De natuur doet voor de rest haar werk.